Pension

______________________________________________________________________________________________________


Helbredssikring klik her

Helbredssikring børn   Klik herEn komplet pensionsordning, som matcher dine behov

 

Som offentlig og privat ansat og medlem af Dansk Formands Forening har du en pensionsordning i PFA Pension. Pensionsordningen giver dig fordelagtige forsikringer, en god opsparing, lave omkostninger og stor fleksibilitet.

 

Flere valgmuligheder

Pensionsordningen er obligatorisk, og det betyder, at alle har de samme basisforsikringer. Derudover har du en række valgmuligheder, så du kan sammensætte din ordning, så den passer til det sted, du er i livet.

 

Du har fx mulighed for at placere en del af din pensionsindbetaling og en evt. frivillig indbetaling i markedsrente i PFA Plus. Med PFA Plus får du mulighed for at få et højere afkast end ved en traditionel opsparing i gennemsnitsrente, fordi afkastet følger aktiemarkedet. Men det betyder også, at risikoen for en negativ udvikling stiger.

 

Med PFA Plus får du stor indflydelse på, hvordan din pensionsordning skal skrues sammen. Du kan fx vælge, hvordan din opsparing skal investeres. Når du vælger, skal du tage stilling til din risikovillighed, og hvilket afkast du ønsker at gå efter. Du kan vælge mellem fire investeringsprofiler, som varierer i forhold til graden af risiko og muligheden for afkast. Uanset hvilken profil du vælger, vil andelen af risikofyldte investeringer automatisk blive nedtrappet i takt med, at du nærmer dig pensionsalderen.

 

Du kan også vælge at forhøje dine basisforsikringer, hvis du fx ønsker at være endnu bedre dækket, hvis du skulle få problemer med dit helbred. Læs mere om din opsparing og forsikringer på Min Pension.   

 

Vil du vide mere?

Sådan er din pension skruet sammen

Som udgangspunkt består din pensionsordning af:

 

Pension:

·         En livsvarig pension, som bliver udbetalt hver måned, fra du går på pension, og så længe du lever.

·         En ratepension, hvor du får udbetalt et beløb hver måned i 10 år, fra den dag du går på pension.

 

Forsikringer:

·         Nedsat erhvervsevne

·         Dækning ved død

·         Kritisk sygdom

 

 

Vil du gerne have en kvalificeret anbefaling, som tager udgangspunkt i din situation, så book en rådgivningssamtale på 39 17 60 19. Du er også velkommen til at kontakte PFA’s Rådgivningscenter på 70 12 50 00, hvis du har spørgsmål.

 

 

 

 

 

 

Nyheder

Lej et sommerhus.


KLIK HER