Klik på et link herunder for at komme til den relevante nyhed.
Fra 1. juli bliver det lovpligtigtat anmelde arbejdsulykker digitalt på Arbejdstilsynets hjemmeside
|
DFF i infight med Lederne
Ledernes A-Kasse er i denne tid i gang med en usmagelig kampagne, der i sidste ende har til formål at knække Dansk Formands Forening. Årsagen er uden tvivl, at ledeslen i DFF har forhandlet sig frem til muligheden for at skifte til Ingeniørernes A-Kasse, og det er naturligvis faldet Ledernes A-Kasse for brystet. A-Kassen henvender sig derfor direkte til hvert medlem med decideret urigtige oplysninger om DFF og opfordrer medlemmerne til at blive i a-kassen - eller endnu bedre at melde sig ind i Ledernes Hovedorganisation, til trods for at der skal være vandtættte skotter mellem fagforening og a-kasse.
Useriøst
Stort JA |
Plus på medlemskontoen i Nordjylland
Kontoen for medlemmer i Dansk Formands Forening i Nordjylland står på plus. I det forgangne år har 18 medlemmer forladt afdelingen, men da 23 nye er kommet til, kunne afdelingsformand Peer Nørgaard på generalforsamlingen på Hotel Søparken i Aabybro, konstatere, at Nordjylland med totalt set fem nye medlemmer har for alvor har knækket kurven. |
Formands overenskomsten 2008
Hvad med stillinger som "Teamleder" eller "Funktionsleder" - er det i virkeligheden ikke jobs, der svarer til at være formand? |
Spørgsmål til SKAT, vedr. kørsel i varebiler på gule plader
Arbejdssted Renseanlægget |
Undersøg trivslen på din arbejdsplads
Ved du som formand, hvordan dine mænd oplever arbejdsforholdene og stemningen på arbejdspladsen? |
Flere ulykker trods mere sikkerhedsudstyr
Salget af seler, liner og andet sikkerhedsudstyr til danske |
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen
...har sendt et aktstykke til Folketingets Finansudvalg, hvor han beder om en halv milliard kroner til de efterlønnere, der er blevet trukket i efterlønnen i forbindelse med udbetaling af deres feriepenge. |
Det skete der den 25. april 2006
Når så forfærdelig en ulykke indtræffer, går alt så hurtigt, at ingen er i stand til at danne sig et overblik over, hvad der egentlig foregår. Ingen kan huske eller registrere alle detaljer. Den enkelte oplever praktisk talt kun det, der sker lige omkring ham.
Dansk Formands Forening hjalp de efterladte med juridisk bistand efter den forfærdelige broulykke ved Nørresundby for halvandet år siden |
Nyt element i byggeriet
Gandrup Element klar med nyt, tørt fundament, der forkorter byggetiden |
Nye regler om efterlønsbevis
Som et led i Velfærdsreformen er reglerne om udstedelse af efterlønsbevis blevet ændret med virkning fra 1. januar 2007.
Efterlønsbeviset kan desværre fortsat ikke udstedes automatisk, medmindre a-kassen på 60-års dagen allerede er i besiddelse af alle nødvendige oplysninger, det vil kun være tilfældet, hvis du på dagen er ledig og modtager dagpenge.
Du skal ikke længere sende ansøgning om efterlønsbevis, men du skal dog sende alle nødvendige oplysninger til a-kassen inden 3 måneder efter, at du har modtaget brev fra a-kassen om efterlønsbevis.
Du vil automatisk få tilsendt brev fra a-kassen ca. 1 måned før du fylder 60 år, hvorefter du skal udfylde og indsende oplysningsskema, lønsedler, kontrakt og erklæring om rådighed.
Du vil få udstedt efterlønsbevis med virkning fra din 60 års dag, hvis vi har modtaget alle relevante oplysninger fra dig inden 3 måneder fra du modtog vores brev, og du i øvrigt opfylder lovens betingelser. Hvis du ikke indsender oplysningerne inden 3 måneder, vil du først kunne få udstedt efterlønsbevis fra den dag, hvor vi har modtaget oplysningerne fra dig. Forsinkelse vil kunne koste dig en ekstra periode med betaling af efterlønsbidrag, udskydelse af muligheden for efterløn med høj sats, mistet ret til skattefri præmie og i værste fald mistet ret til efterløn.
En meget væsentlig ændring er derudover, at efterlønsbeviset nu kan udstedes uden at du skal underskrive og bekræfte dine pensionsoplysninger. Du vil derfor først modtage en oversigt over dine indberettede pensioner sammen med dit efterlønsbevis. Hvis du måtte vælge at overgå til efterløn uden at opfylde den særlige 2-års regel, vil du på det tidspunkt skulle underskrive og bekræfte din pensionsoversigt - i alle andre tilfælde vil pensionsoversigten være overflødig.
JTE |
Ændrede regler om arbejde i efterlønsperioden
Med virkning fra 1. januar 2007 er der sket følgende ændringer af reglerne om arbejde i efterløns-perioden:
|
Efterlønnen er fortsat en attraktiv ordning
Velfærdsreformen betyder ændrede regler på efterlønsområdet med krav om betaling af efterlønsbi-drag i 30 år og ret til efterløn tidligst ved det fyldte 62. år - og ret til folkepension som 67 årig.
|
Velfærdsaftale: Højere efterlønsalder i 2022
Efterlønsalderen stiger fra 2019 til 2022, så den hæves til i alt 62 år. Efterlønsbidraget skal betales i 30 år, dog kan noget af betalingen udskydes til modregning i efterlønnen. Det gøres mere attraktivt for lavt lønnede at arbejde som efterlønner. Lempelig modregning for arbejde |
Lej et sommerhus. |